Castraveciori murati


Ingrediente:
castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute, radacini de
hrean, otet, sare, boabe de mustar
Mod de preparare:
Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala
bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa
sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate,
oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat,
apoi se aseaza castravetii care se indeasa bine. La fiecare strat de
castraveti se adauga citiva ardei iuti, verzi si radacini de hrean, taiate in felii subtiri. Se acopera totul cu marar si foi de visin. Se toarna deasupra otet de 9 grade fiert si  sarea dizolvata in putina apa  (1 l la doua linguri de sare). Otetul se toarna rece. La suprafata muraturilor se aseaza un saculet de pinza subtire cu boabe de mustar. Mustarul, ca si
hreanul, ajuta la pastrarea castravetilor. Borcanele se leaga cu pergament. Butoiasele trebuie infundate si rostogolite. Dupa 8-10 zile, otetul se fierbe din nou si se inlocuieste in parte, pentru a-i completa
taria, apoi, dupa ce s-a racit, se toarna peste castraveti.
Servire:
Se servesc cu diverse fripturi sau cu alte mincaruri, dupa gust.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii
* Toate comentariile sunt revizuite de administrator.

Top Post Ad

Below Post Ad