Ingrediente
- 1 kg de burta de vita prefiarta
- 1 ceapa mare
- 1 morcov+1 morcov ptr calit
- 1 capatana de usturoi
- 1-2 gogosar murat
- otet dupa gust
- 1 telina mica
- 1 pastarnac
- 250 gr smantana
- 4 galbenusuri de ou
- sare
Preparare
Am curatat si spalat legumele(pastarnacul,ceapa,1 morcov,telina) apoi le-am taiat marunt si le-am pus intr-o oala mai mare impreuna cu burta la fiert(cam 30 min).Se poate pune si 1-2 bucati de carne de vita,ptr un gust mai intens de carne.
Dupa ce au fiert toate,am adaugat areiul murat taiat marunt,apoi am calit un morcov ras in putin ulei de masline si am adaugat peste ciorba.
Galbenusurile le-am batut bine intr-un bol cu smantana peste care am amestecat cu zeama din ciorba obtinuta ptr a se lega,apoi toata aceasta compozitie am turnat-o in oala.
Am dres cu usturoiul pisat, cu otet si sare.
Se adauga dupa gust cata smantana,usturoi si sare iar daca doriti eventual si piper.
Se poate servi cu ardei iuti murati.
Pofta buna!